Split-leasing - fordele for begge parter

Splitleasing er en leasingform, som gør det muligt og nemt for dig som privatperson at køre i din firmabil – den behøver ikke at blive holdende på arbejdspladsen, når du holder fri.

I praksis bliver det muligt at bruge en god firmabil privat – det kræver blot, at papirarbejdet er på plads – det hjælper Uggerhøj med – og at der føres et præcist kørselsregnskab, som viser hvad der er firmakørsel og hvad der er privatkørsel. I praksis gøres dette som oftest med en elektronisk kørebog, som er baseret på en gps-tracker.

Økonomien i splitleasing er, at arbejdsgiveren og medarbejderen deler udgiften til leasing og drift af bilen. Besparelsen for medarbejderen vil typisk være størst der, hvor man har et relativt stort erhvervsmæssigt kørselsbehov og et begrænset privat. For den ansatte giver det mulighed for at benytte en ofte dyrere og bedre firmabil privat uden at skulle bekymre sig om den personlige beskatning af fri bil, og arbejdsgiveren får nedbragt de samlede omkostninger tilsvarende.
Ordningen er godkendt af Skat, forudsat den præcise fordeling af kørslen kan dokumenteres med en godkendt GPS-tracker.

Rent praktisk opretter vi to kontrakter – en med virksomheden og en med den private bruger. Udgifterne deles så procentvist i forhold til den reelle fordeling mellem firmakørsel og privatkørsel.

Vil du vide mere om leasing og split-leasing, så kontakt din nærmeste Uggerhøj-forhandler eller ring til os på 98 43 11 00.

Kan vi hjælpe?