Splitleasing – brug din firmabil til både arbejde og fritid

Splitleasing er en leasingform, som gør det muligt for dig at benytte din firmabil til privatkørsel efter arbejdstid – uden at du skal betale skat af fri bil.

Med splitleasing får du mulighed for at bruge din firmabil både på arbejdet og i fritiden. Leasingkontrakten tager udgangspunkt i, hvor meget du kører privat, og hvor meget du kører på arbejdet, og deler udgiften procentvist mellem dig og din arbejdsgiver.

 

En fordel for både dig og din arbejdsgiver

Splitleasing er en fordel for både dig og din arbejdsgiver. Din arbejdsgiver sparer penge, fordi du betaler noget af udgiften til firmabilen, og du får mulighed for at benytte en dyr firmabil til privat kørsel uden at skulle betale skat af fri bil. Ordningen er godkendt af SKAT under forudsætning af, at den præcise fordeling af kørslen mellem henholdsvis privat og erhverv bliver dokumenteret med en godkendt GPS-tracker.

 

Du betaler kun for de kilometer, du kører

Den helt store fordel for dig er, at du kun skal betale for bilen i det omfang, du bruger den til privat kørsel. Du betaler altså kun for det antal kilometer, du kører privat hver måned og bliver altså ikke beskattet af bilen, når den står parkeret i din garage efter fyraften. Det vil med andre ord sige, at splitleasing bedst kan betale sig for dig, der kører meget på jobbet og har et begrænset privat kørselsbehov.

 

Sådan gør vi

Ved en splitleasingaftale bliver der indgået to separate kontrakter med henholdsvis arbejdsgiveren og den ansatte. Udgifterne bliver fordelt procentvist med udgangspunkt i, hvor meget bilen bliver brugt til henholdsvis privat- og erhvervskørsel.

Vil du vide mere om splitleasing?
Før du og din arbejdsgiver beslutter jer for at vælge splitleasing, er I meget velkomne til at kontakte os. Vi står klar til at besvare eventuelle spørgsmål og sammensætte en leasingløsning, der matcher dit konkrete kørselsbehov.