Ferieklar? Gør bilen klar til kør-selv-ferien

Med fuld oppakning og tusindvis af kilometer forude bliver din bil belastet på en hel anden måde, end den plejer, når hele familien drager af sted på kør-selv-ferie. Læs mere om, hvordan du gør bilen ferieklar til feriens strabadser på de europæiske motorveje.

En normalt vedligeholdt bil burde uden videre kunne klare turen til Sydeuropa og tilbage igen uden problemer. Men er det længe siden, at din bil har fået et grundigt serviceeftersyn, er det en god idé at give den et ferietjek, inden du sætter kursen mod syd. Du kan bestille tid til et ferieklar serviceeftersyn hos Uggerhøj Biler her. Så er du sikker på, at årets kør-selv-ferie forløber uden transportproblemer.

 

  • Kan du ikke nå at få bilen på et autoriseret værksted inden afrejse, er der også meget, du selv kan gøre for at få bilen ferieklar. Bilens dæk står for transporten af hele familien, og du bør tjekke dækmønstret for at sikre dig, at dækkene er i forsvarlig stand og kan klare yderligere tusindvis af kilometer. Husk også at tjekke dæktrykket og vær opmærksom på, at det skal være højere end normalt, når bilen er tungt pakket. Du kan læse mere om dæktryk i bilens instruktionsbog.

  • Du bør også tjekke, om bilen mangler olie, bremsevæske eller sprinklervæske og fylde op hjemmefra, hvis det er tilfældet. Selvom det er sommerferie, er du desværre ikke garanteret godt vejr, så huske også at skifte vinduesviskerne, hvis de trænger.

  • Hvis du ikke vil risikere en bøde undervejs, er det vigtigt, at du husker at have det rigtige sikkerhedsudstyr i bilen. Der gælder forskellige regler i forskellige lande, og du bør sætte dig ind i reglerne i de lande, du kommer til at køre igennem. Uanset hvor du skal hen, er det altid en god idé at have en advarselstrekant og sikkerhedsveste med i bilen.

Tilbage til Tips og Tricks