Er du klar til kør-selv-ferien?

Når du skal på kør-selv-ferie, er det vigtigt at sikre, at bilen er i topform, og at du har alt det nødvendige udstyr med. Her er en tjekliste, så du kan få en tryg og sikker køretur.

En god idé ville også være at få tjekket bilen inden en længere køretur. En normalt vedligeholdt bil burde uden videre kunne klare turen til Sydeuropa og tilbage igen uden problemer. Men er det længe siden, at din bil har fået et grundigt serviceeftersyn, er det en god idé at give den et ferietjek, inden du sætter kursen mod syd. Du kan bestille tid til et ferieklar serviceeftersyn, så er du sikker på, at årets kør-selv-ferie forløber uden transportproblemer.

En anden god ting at få tjekket efter er:

 • Lovpligtigt sikkerhedsudstyr

  Sørg for, at bilen er udstyret med lovpligtigt sikkerhedsudstyr, som advarselstrekant og sikkerhedsveste til alle passagerer. En opdateret førstehjælpskasse er også altid en god idé at have.

 • Miljømærker i forruden

  Undersøg om din destination kræver miljømærker eller vignetter, som fx i visse byer i Tyskland eller Østrig. Køb disse på forhånd for at undgå bøder og ubehagelige overraskelser.

 • Godkendt P-skive

  Husk en EU-godkendt parkeringsskive. Mange europæiske byer kræver, at du angiver ankomsttidspunkt, når du parkerer – her gælder den elektroniske ikke.

 • Dæktryk og mønster

  Kontroller, at alle dæk har det korrekte tryk, og at dækmønsteret er inden for lovens krav. Dette sikrer bedre vejgreb, minimer slid på dækkene og brændstofeffektivitet.

 • Reservehjul & reparationskit

  Sørg for, at du har et reservehjul, der er i god stand og oppumpet. Tjek om du har et reparationskit og udstyret til at kunne skifte hjulet, hvis uheldet er ude.

 • Vejhjælp

  Ha’ kontaktoplysningerne til din vejhjælpstjeneste let tilgængelige. Hvis du har kaskoforsikring kan du downloade appen ’’Rødt kort’’ fra SOS-international, for nemmere at få hjælp ved punktering, motorstop eller andre problemer på vejen.

 • Registreringsattest

  Tag bilens registreringsattest med. Den er vigtig ved evt. grænse-kontrol eller hvis politiet stopper dig.

 • Færdselsregler

  Sæt dig ind i færdselsreglerne for de lande, du skal igennem. Det er altid godt at vide, hvad hastighedsgrænserne er, og hvordan vejskiltene ser ud

 • Husk at hente kørepas hos Uggerhøj

  Hent et gratis kørepas hos din nærmeste Uggerhøj. Hæftet er lavet til de mindste, for at gøre køreturen lidt sjovere.